This is current affairs quiz For various SSC exams, interview, competitive examinations, and entrance test.

1. The national assembly of which country has passed a controversial immigration law in a close vote?

a) Germany
b) Spain
c) UK
d) France

2. According to a new study published in Science journal, which animal may be the biggest mammal in 200 years?

a) Hippopotamus
b) Horse
c) Cow
d) Lion

3. Union Government is going to roll out initiative for prevention and control of which disease?

a) Viral Hepatitis
b) Cholera
c) Dengue
d) Pneumonia

4. The opposition submitted a motion to impeach which top Government official?

a) President
b) Chief Justice of Supreme Court
c) Vice President
d) Finance Minister

5. Which country has agreed to halt its nuclear tests and ICBM launches?

a) North Korea
b) Iran
c) Russia
d) China

6. Who promulgated the ordinance to provide death penalty to rapists of girls below 12 years?

a) Narendra Modi
b) Dipak Misra
c) Ram Nath Kovind
d) Venkaiah Naidu

7. When is the World Earth Day observed every year?

a) April 20
b) April 21
c) April 22
d) April 23

8. Who received the first copy of the book ‘Adi Shankaracharya: Hinduism’s Greatest Thinker’?

a) Narendra Modi
b) Arun Jaitley
c) Venkaiah Naidu
d) Ramnath Kovind

 9. The world’s first female foreign ministers meeting will be held in which country?

a) Spain
b) UK
c) Sweden
d) Canada

10. 8th South Asian Judo Championship was held in which country?

a) Bangladesh
b) Nepal
c) Pakistan
d) India

Answer:

1-D 2-C 3-A 4-B 5-A
6-C 7-C 8-D 9-D 10-B

 click here for current affairs quiz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on RedditShare on LinkedInShare on Tumblr