This is current affairs quiz For various SSC exams, interview, competitive examinations, and entrance test.

1. Who of the following is the lead the Union Government’s campaign called Darwaza Band that was launched on 30 May 2017?
a) Mahendra Singh Dhoni
b) Amitabh Bachchan
c) Gautam Gambhir
d) Akshay Kumar

2. Who of the following is the feature in the Union Government’s campaign called Darwaza Band that was launched on 30 May 2017?
a) Sunny Leone
b) Priyanka Chopra
c) Deepika Padukone
d) Anushka Sharma

3. Which country has witnessed the launch of its first-ever women’s only television channel?
a) Germany
b) Italy
c) Afghanistan
d) India

4. Name the country whose president in May 2017 approved a contentious new bill that regulates non-governmental organisations (NGO).
a) Egypt
b) Greece
c) India
d) China

5. India has signed a MoU on Defence Cooperation with which country?
a) Mauritius
b) Fiji
c) Russia
d) Germany

6. US researchers have identified a new method to slow down the development of which life-threatening disease?
a) Tuberculosis
b) Cancer
c) Diabetes
d) HIV/Aids

7. Union HRD Minister Prakash Javadekar launched a mobile app that aims to protect the university students from which ill-practice?
a) Sexual Harassment
b) Caste-based discrimination
c) Ragging
d) Drug Abuse

8. Which of the following football clubs recently won the Coupe de France for the record 11th time?
a) Angers
b) Marseille
c) Monaco
d) Paris Saint-Germain

9. Dailong village was recently declared Biodiversity Heritage Site. The village falls in which of the following states?
a) Nagaland
b) Mizoram
c) Manipur
d) Assam

10. Where was a new glass frog species, Hyalinobatrachium yaku, with transparent skin and visible beating heart found?
a) Argentina
b) Ecuador
c) Colombia
d) Aruba

Answer:

1-B 2-D 3-C 4-A 5-B
6-B 7-C 8-D 9-C 10-B

 

 click here for a current affairs

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on RedditShare on LinkedInShare on Tumblr